Иван Иванов, Aвтор и „Kickstarter“ гуру

    Здравейте, любители на настолните игри. Аз съм Иван. Обикновено ще ме срещнете като Arteglam из ревютата. Играя и се занимавам с настолни игри активно от 2015 г. Тогава започнах да си правя колекция и да се събирам редовно с приятели, за да играем.

    В живота се занимавам професионално с Право и като имам време с музика, а ако имам още малко време може и да оцветя някоя друга фигурка от игрите ми.

    Харесвам дълги тежки стратегически настолни игри, със сложни правила и с по-малко късмет. Това не ми пречи да играя почти всичко, в зависимост от компанията. Кефя се много на фигурки и игри с качествени и скъпи компоненти. Геймплеят е най-важен, но когато него го има, предпочитам да е поднесен в красива опаковка. Fanboy съм на игрите на Mindclash Games (Trickerion, Anachrony, Cerebria) и отскоро започнах да полудявам и по Chip Theory Games (Too Many Bones, Cloudspire). 

    Имам малко под стотина игри в скромната си колекция, като по-голямата част от тях са финансирани чрез Kickstarter и обикновено се стремя да пиша ревюта за тях, защото това са игри, които по-трудно може да видите да се продават в книжарниците и дори в специализираните магазини за настолни игри, предвид ексклузивността и високата им цена. Иска ми се информацията за тях да достига и до по-масовия потребител (вероятно почитател на Board Delights), който няма времето и желанието да следи какво ново излиза на пазара или му е писнало от Dixit, Exploding Kittens, Ticket to Ride, Smallworld, Carcassone, CatanGame of Thrones, 7 Wonders, Terraforming Mars, etc, иска да пробва нещо ново, качествено и различно. Надявам се да съм Ви полезен за бъдещите Ви приключения в света на настолните игри.