avatar ico

Христо Симеонов

avatar ico

Здравейте, казвам се Христо Симеонов и съм собственик, основател и основен двигател зад идеята  BoarD Delights.

Преди повече от десет години се потопих за първи път в приказния свят на шарени зарчета, пластмасови войничета и прелестни илюстрации – земята на настолните игри. Началото беше в жанра на леките военни игри, по специално – половин вековната класика RISK, в няколко нейни вариации. В следващите години съвсем закономерно открих и модерните дизайнерски настолни игри. Трупайки опит в настолните игри, както и купчини картонени кутии с причудливи размери,  съм се опитвал да привличам нови хора и да популяризирам хобито, без оглед на възраст, пол, интереси и социален статус.

Винаги съм казвал, че настолните игри нямат никаква стойност, ако няма с кого да ги споделиш. Опитвал съм се да помагам и на самото хоби да си проправя път в нашата малка родина, която, за жалост, понякога е встрани от световните културни тенденции. Казвам това, защото днес настолните игри са световен феномен. В забързаното и натоварено ежедневие техните способности да стимулират логическото мислене, стратегическия поглед и силния им социален елемент са все по-високо ценени.

Този сайт има за цел да ви помогне да се ориентирате сред все по-богатият избор от настолни забавления достигащи до нашия пазар – чрез писмени и видео материали,  аз и мойте колеги ще се опитваме да ви представяме различни заглавия, механики, жанрове и всичко свързано с хобито. В сайта периодично ще намират място и полезни видео уроци, основно насочени към по-доброто разбиране на правилата на популярни заглавия, с цел те да са по-лесно достъпни. Естествено, като продукт произлязъл от настолните игри и насочен към тях, в сайта ще намери място и специална секция, в която ще дискутираме развитието на родната сцена или с други думи – набиращата все по-сериозна скорост популярност на хобито в България.

Поставяйки си тези амбициозни цели, трябва да спомена и вас – нашата аудитория. Вие сте нашата най-важна цел – да ви достигнем, да ви опознаем и да ви запознаем с това чудесно хоби, правейки така, че да го обикнете. А защо не и един ден да поиграем заедно. Именно това е и основната задача, която си поставяме всички ние, момчетата и момичетата зад BoarD Delights – нека играем заедно !