Дъ Меме Кинг и Похитителите на Ултимативната игра

В събота, скъпи другарчета, посрещнахме първият изгрев на юли. Или по-точно, посрещнаха го тези от вас, които не са били утрепани от работа, малки деца или игране на настолни игри по вилички (бел.ред. за това после или в друг ден). Този изгрев винаги се свързва със свободата на духа и захвърлянето на задръжките, ала мен ме накара да се замисля за нашето си хоби. Да се замисля, възможно ли е да „захвърлим оковите на FOMO болестта, ненужните анализи и кухия хейт“ и да намерим една игра, която с наслада да вадим на масата седмица след седмица, месец след месец, година след година. Една игра, ту рул дем ол, както казваше баба. Ултимативната игра!
Съботните ми мисли, както става много често, се трансформираха в сънища срещу „неделя сутринта“. И там, сред безкрайните пясъци на подсъзнанието, поглъщащи антични делви натъпкани с ежедневно събирани емоции и необяснимите импулси-пипала на мозъка, се пренесох в класическо, „осемдесетарско“, холивудско приключение, с елементи на археологическа мистерия и екшън. Преследване с рикши, скокове без парашут, срутващи се храмове, всичко това в търсене на нея – УЛТИМАТИВНАТА ИГРА ! Естествено, имаше и зловещ култ, стоящ на пътя ни, пречещ на нашето дирене и губещ ни времето с „малки боклучета“. Бяха се нарекли „Похитителите на Ултимативната игра“. В това свое „мечтателно приключение“ не бях сам. Победи и загуби по пътя към УЛТИМАТИВНАТА ИГРА деляхме със скъп мой другар, известен търсач и анализатор на игри, истинска легенда в нашето хоби. Ще запазя името му от вас, защото всичко бе все пак илюзия или дето казва поета : сън ли е бил, сън ли е бил…
Много се отплеснах днес. Юлско ми е. Приключенско ми е. „Похитителско-ултимативно-д-р Джоунс“ ми е. А вие сигурно вече не четете или ще спрете всеки миг. Та, събудих се в неделната утрин и гълъб бе оставил писмо от моят мистериозен патрон ДЪ МЕМЕ КИНГ. Вътре бяха тия китни меменца, разчели като на книга сънищата ми.
И ми хрумна да ви питам : Открили ли сте за вас УЛТИМАТИВНАТА ИГРА или продължавате да я търсите ? И с какво и как Похитителите се опитват да ви спрат ?
А аз се връщам в маранята на юлските изгреви, следобеди и залези. Сред безкрайните пясъци на подсъзнанието….
Успешна седмица и повечко игри, френдз. И не забравяйте : КингаВаГледа !
Бел.ред. Новият филм за Инди и вдъхновението за тези меменца вероятно е напълно слОчаено 😉