Корица на Лего комплекта "Новорепубликански Е-уинг срещу Изтребителя на Шин Хати", комплект 75364

New Republic E-Wing vs Shin Hati’s Starfighter /Review of set №75364/

Няма никакво съмнение, че това е един от Lego Star Wars комплектите с най-дълго , вероятно най-скучновато звучащо и най-незапомнящо се име. Докато кажеш „Новорепубликански Е-Уинг срещу Звездният изтребител на Шин Хати“ вероятно ще си забравил какво си решил да купуваш. А и колко дечица и нърд чичковци са наясно какво точно е Е-Уинг, пък бил и той Новорепубликански ? А Шин Хати ? Вижте, тук може нещо „да ви трепне“, защото това бе един от запомнящите се персонажи в „фифти-фифти, ту партс“-успешния сериал посветен на Асока Тано, който гледахме миналата есен. Без никакво съмнение важна роля затова изигра и „Елизабет Олсън от степите“, Ивана Сакхо (#СлаваУкрайни) – актрисата, която влезе в ролята на Шин. Но стига толкова по линията „нещо да ви трепне“, дайте да си говорим за Лего.

„Новорепубликански Е-Уинг срещу Звездният изтребител на Шин Хати“ (за последен път го пиша) или „сет №75364“ идва с 1056 „тухленца“ и е подходящ за дечица и чичковци (то е едно и също,де ! ) на възраст 9+. Комплектчето е от типа „дуелни“ и ви дава две Star Wars корабчета, с които да правите фиуууу из къщи или да ги гледате колко красиво изглеждат, докато събират прах на рафта ви.

Преди да ви кажа какво мисля, на първо място: защо аз си купих този сет ? А) Защото е Star Wars; Б) Защото съм един от малкото хора дето харесаха (50/50) „Асока шоу“; В) Чичо Рей бе велик, светла му памет !

Относно самото комплектче. Е-Уинг е прекрасен модел ! Почти съвършен, въпреки че е с игрови размер. Голяма част от модела е съставена от technics части, което го прави ужасно приятен за сглобяване и вдига нивото на трудност. Този модел заема и около 60% от всички „тухленца“ в комплекта. Звездният изтребител на Шин Хати от своя страна включва по-малко части и нивото на детайлност е доста по-ниско. Но ако очаквате да бъдете разочаровани, няма да се случи, заради безумно яките цветове на този модел и цялостната му визия. Мамка му, изглежда брутално яко тоя звезден изтребител, с единичен, централен  мотор, като самолет от зората на авиацията! Фиууу ефекта и игровите възможности на двата модела са на прекрасно ниво и без да се усетите ще си играете с тях…без значение на колко годинки сте.

По пет думи за петте мини фигурки в комплекта. Астро дроида – много готина цветова схема в синьо-жълто! Пилотът – има самостоятелен принт на тялото, макар да не го помня като персонаж от сериала. Морган Елсбет – киселото лелче-вещица е идеално допълнение към Лего колекцията ви. Шин Хати – вуду магия ли е ако имаш мини фигурка на Ивана ? Бейлън Скрол – най-якият персонаж от сериала и ЧИЧО РЕЙ БЕ ВЕЛИК ! Светла му памет…

Плюсове:                                                                                     

А) Два прекрасни модела, визуално;                  

Б) Два прекрасни модела, за сглобяване ;   

В) Удобен за сглобяване на работа                       

Г) Пет мини фигурки;                                              

Д) Супер покупка за деца/чичковци/

Минуси:

А) Цената е една идея по-висока;

Б) Можеха да турят още малко „тухлета“ за тия пари;

В) Ашока можеше да е много по-яко шоу;

Г) Трябваше Шин и Бейлън да имат наметала !;

Д) Купувайте само ако го намерите намален.